Omgeving

De huisjes van Bed & Boshuisje liggen in natuur- en recreatiegebied de Borkeld, tussen Holten, Rijssen en Markelo. Het bekende natuurgebied Sallandse Heuvelrug is (letterlijk en figuurlijk) een van de belangrijkste hoogtepunten in de buurt. Het dorp Holten ligt op drie kilometer afstand van Bed & Boshuisje. Hier vind je gezellige winkeltjes, terrassen en een wekelijkse markt. Maar ook alles voor je basisbenodigdheden is aanwezig, zoals een bakker, slager en supermarkten. Daarnaast zijn er een aantal noemenswaardige restaurants in de omgeving, zoals De Swarte Ruijter, Bistro de Holterberg en Hoog Holten. Heb je geen zin om de deur uit te gaan, dan is het laten bezorgen van sushi ook een fijne mogelijkheid.

Sallandse Heuvelrug

paars bloeiende heide op de Sallandse HeuvelrugNationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. Het landschap kenmerkt zich door bos, heide en landerijen. Er lopen veel fiets- en wandelroutes door het gebied, zoals het Pieterpad. Ook kan je levensechte natuurdiorama’s bekijken in het natuurmuseum op de Holterberg. Vanuit het informatiecentrum kan je de omgeving verder verkennen. Hou je van cultuur, breng dan een bezoek aan de indrukwekkende Canadese begraafplaats. Hier liggen militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie over activiteiten op de Sallandse Heuvelrug vind je op de website van Staatsbosbeheer.
Voor fietsers en wandelaars zijn de huisjes een fijn rustpunt. Na een dag wandelen of fietsen door het bos is het heerlijk ontspannen in de zon of bij een knapperend haardvuur.

De Borkeld

Natuurreservaat de Borkeld ligt vlak bij recreatiegebied de Borkeld. Dit gebied is minstens zo’n aanrader als de Holterberg, en vaak net wat rustiger. Je vindt er een afwisselend en glooiend landschap van heide, bos en leemkuilen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden uitgezet, gemarkeerd door gekleurde paaltjes. In augustus kleurt het er prachtig paars door de bloeiende heide. Ook loopt er gedurende een deel van het jaar een schaapskudde over de Borkeld. Meer informatie over het bezoeken van de schaapskooi vind je hier.

Plaatsen in de buurt

Vanuit Bed & Boshuisje kan je meerdere kanten op. Markelo, Rijssen, Nijverdal, Hengelo, Enschede, Hellendoorn en Raalte zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto en fiets. Ook de historische Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn zeker een bezoek waard. In de huisjes vind je verschillende folders met suggesties voor uitjes en restaurants in de buurt. Daarnaast hebben we meerdere fiets- en wandelroutes beschikbaar. Fietsen staan voor jullie klaar!