Omgeving

De huisjes van Bed & Boshuisje liggen in het bos van natuur- en recreatiegebied de Borkeld, tussen Holten, Rijssen en Markelo. Het dorp Holten ligt op drie kilometer afstand van Bed & Boshuisje. Je vindt er leuke winkeltjes, terrassen en een wekelijkse markt. Maar ook alles voor je basisbenodigdheden is aanwezig, zoals een bakker, slager en supermarkten. Daarnaast zijn er goede restaurants te vinden, zoals De Swarte Ruijter, Bistro de Holterberg en Hoog Holten.

Sallandse Heuvelrug

paars bloeiende heide op de Sallandse HeuvelrugNationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. Het Sallandse landschap kenmerkt zich door bos, heide en landerijen. Door de directe omgeving van Bed & Boshuisje lopen veel fiets- en wandelroutes. Zo kun je bijvoorbeeld de Borkeld ontdekken of de Holterberg beklimmen. Hou je van cultuur, breng dan een bezoek aan het natuurmuseum en de Canadese begraafplaats. Hier liggen ongeveer 1.500 militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor wandelaars die het Pieterpad lopen is het huisje een fijn rustpunt. De 11e etappe loopt namelijk van Hellendoorn naar Holten, via het hoogste punt van de Holterberg. Na een wandeldag door het bos kan je heerlijk ontspannen in de zon of bij de open haard.

De Borkeld

Natuurreservaat de Borkeld ligt vlak bij recreatiegebied de Borkeld en is minstens zo’n aanrader als de Holterberg. Je vindt er een afwisselend en glooiend landschap van heide, bos en leemkuilen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden uitgezet, gemarkeerd door gekleurde paaltjes. Ook loopt er een prachtige schaapskudde rond op de Borkeld. Voor meer informatie over het bezoeken van de schaapskooi kan je hier terecht.

Plaatsen in de buurt

Vanuit Bed & Boshuisje kun je meerdere kanten op. Markelo, Rijssen, Hengelo, Enschede, Hellendoorn en Raalte zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto en fiets. Ook Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn zeker een bezoek waard. In Holten ligt een NS-station, dus alles is goed bereikbaar met het OV.  In het huisje vind je verschillende flyers met suggesties voor uitjes in de buurt. Daarnaast hebben we meerdere fiets- en wandelroutes beschikbaar.

 Fietsen staan voor jullie klaar!