Omgeving

Bed & Boshuisje ligt in natuur- en recreatiegebied de Borkeld, tussen Holten, Rijssen en Markelo. Het dorp Holten ligt op drie kilometer afstand van Bed & Boshuisje. Je vindt er leuke winkeltjes, terrassen, een goede bakker, slager en supermarkten. Ook zijn er goede restaurants te vinden, zoals De Swarte Ruijter, Bistro de Holterberg en Hoog Holten.

Sallandse Heuvelrug

paars bloeiende heide op de Sallandse HeuvelrugNationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. Het Sallandse landschap kenmerkt zich door bossen, heide en landerijen. In de directe omgeving van Bed & Boshuisje lopen veel fiets- en wandelroutes. Zo kun je bijvoorbeeld de Borkeld ontdekken of de Holterberg beklimmen. Hou je van cultuur, breng dan een bezoek aan het natuurmuseum en de Canadese begraafplaats. Hier liggen ongeveer 1.500 militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor wandelaars die het Pieterpad lopen is het huisje een fijn rustpunt, de 11e etappe loopt namelijk van Hellendoorn naar Holten via het hoogste punt van de Holterberg. Na een wandeldag kan je heerlijk ontspannen in de zon of bij de open haard. Fiets- en wandelroutes zijn aanwezig.

Plaatsen in de buurt

Vanuit Bed & Boshuisje kun je verschillende kanten op. Markelo, Rijssen, Hengelo, Enschede, Hellendoorn en Raalte zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto en fiets. Ook Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn zeker een bezoek waard.

 Fietsen staan voor jullie klaar!