Omgeving

De huisjes van Bed & Boshuisje liggen in natuur- en recreatiegebied de Borkeld, tussen Holten, Rijssen en Markelo. Het bekende natuurgebied Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is (letterlijk en figuurlijk) een van de belangrijkste hoogtepunten in de buurt.

Het dorp Holten ligt op drie kilometer afstand van Bed & Boshuisje. Het heeft een gezellig centrum met winkels, terrassen en een wekelijkse markt. Ook kan je er terecht voor al je basisbenodigdheden. Een bakker, slager en meerdere supermarkten liggen op korte afstand van elkaar. Ideaal om ´s ochtends op de fiets verse broodjes te halen. Daarnaast vind je een aantal noemenswaardige restaurants in de omgeving, zoals De Swarte Ruijter, Bistro de Holterberg, Da Vinci Foodbar en Hoog Holten. Heb je geen zin om de deur uit te gaan, dan laat je lekker sushi, pizza of een andere maaltijd bezorgen.

Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden. Het gebied is gelegen in de provincie Overijssel. Het landschap kenmerkt zich door bos, heide en landerijen. Er lopen diverse wandel- en fietsroutes door het gebied, zoals het Pieterpad. Van juli tot en met september staat de heide in bloei. Augustus is veruit het mooiste moment van het jaar.
In het natuurmuseum op de Holterberg vind je levensechte natuurdiorama´s. Vanuit het informatiecentrum verken je de omgeving verder.
Hou je van cultuur, breng dan een bezoek aan de indrukwekkende Canadese begraafplaats. Hier liggen militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Voor fietsers en wandelaars zijn de huisjes een fijn rustpunt. Na een dag wandelen is het heerlijk ontspannen bij de open haard of in de zon op de veranda. Meer informatie over activiteiten op de Sallandse Heuvelrug vind je op de website van Staatsbosbeheer.

De Borkeld

Natuurreservaat de Borkeld ligt vlak bij recreatiegebied de Borkeld. Dit gebied is minstens zo’n aanrader als de Holterberg, en vaak net wat rustiger. Je vindt er een afwisselend en glooiend landschap van heide, bos en leemkuilen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden uitgezet, gemarkeerd door gekleurde paaltjes. In augustus kleurt het er prachtig paars door de bloeiende heide. Ook loopt er gedurende een deel van het jaar een schaapskudde over de Borkeld. Meer informatie over het bezoeken van de schaapskooi vind je hier.
De Friezenberg is een 40,2 meter hoge heuvel in natuurgebied de Borkeld. Het is een smeltwaterheuvel, en daarom een aardkundig monument. De berg ligt op de heide nabij Markelo tussen de buurtschappen Elsen en Herike, en maakt deel uit van de stuwwal van Rijssen. Tijdens een wandeling heb je hier een prachtig uitzicht.

Plaatsen in de buurt

Vanuit Bed & Boshuisje kan je meerdere kanten op. Markelo, Rijssen, Nijverdal, Hengelo, Enschede, Hellendoorn en Raalte zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto en fiets. Ook de historische Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn zeker een bezoek waard. In de huisjes vind je verschillende flyers met suggesties voor uitjes, restaurants en wandelroutes in de buurt.