Omgeving

De huisjes van Bed & Boshuisje liggen in natuur- en recreatiegebied de Borkeld, tussen Holten, Rijssen en Markelo. Het bekende natuurgebied Sallandse Heuvelrug is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt. Het dorp Holten ligt op drie kilometer afstand van Bed & Boshuisje. Hier vind je leuke winkeltjes, terrassen en een wekelijkse markt. Maar ook alles voor je basisbenodigdheden is aanwezig, zoals een bakker, slager en supermarkten. Daarnaast zijn er goede restaurants in de buurt, zoals De Swarte Ruijter, Bistro de Holterberg en Hoog Holten.

Sallandse Heuvelrug

paars bloeiende heide op de Sallandse HeuvelrugNationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. Het landschap kenmerkt zich door bos, heide en landerijen. Er lopen veel fiets- en wandelroutes door het gebied. Zo kan je bijvoorbeeld natuurdiorama’s bekijken in het natuurmuseum op de Holterberg. Vanuit hier kan je de omgeving verder verkennen. Ten zuiden van Nijverdal vind je een ruim hondenlosloopgebied waar honden lekker kunnen ravotten. Dit gebied heet Teesselinksveld, ook wel Kattenbos genoemd. Hou je van cultuur, breng dan een bezoek aan de indrukwekkende Canadese begraafplaats. Hier liggen ongeveer 1.500 militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie over activiteiten op de Sallandse Heuvelrug vind je op de website van Staatsbosbeheer.
Voor wandelaars die het Pieterpad lopen zijn de huisjes een fijn rustpunt. De 11e etappe loopt namelijk van Hellendoorn naar Holten, via het hoogste punt van de Holterberg. Na een dag wandleen door het bos kan je heerlijk ontspannen in de zon of bij een knapperend haardvuur.

De Borkeld

Natuurreservaat de Borkeld ligt vlak bij recreatiegebied de Borkeld. Dit gebied is minstens zo’n aanrader als de Holterberg, en vaak net wat rustiger. Je vindt er een afwisselend en glooiend landschap van heide, bos en leemkuilen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden uitgezet, gemarkeerd door gekleurde paaltjes. Ook loopt er gedurende een deel van het jaar een prachtige schaapskudde over de Borkeld. Meer informatie over het bezoeken van de schaapskooi vind je hier.

Plaatsen in de buurt

Vanuit Bed & Boshuisje kan je meerdere kanten op. Markelo, Rijssen, Nijverdal, Hengelo, Enschede, Hellendoorn en Raalte zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto en fiets. Ook de Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn zeker een bezoek waard. In Holten is een NS-station aanwezig, dus alles is ook prima bereikbaar met het OV. 
In het huisje vind je verschillende folders met suggesties voor uitjes in de buurt. Daarnaast hebben we meerdere fiets- en wandelroutes beschikbaar. 
Fietsen staan voor jullie klaar!