FAQ

Veel gestelde vragen

Inchecken kan op vrijdag vanaf 15:00 u.
Uitchecken kan tot 10:00 u.
Dit is helaas niet mogelijk vanwege de schoonmaak, vertrek/ontvangst van gasten en noodzakelijk onderhoud. Omdat wij op kleinschalige, persoonlijke wijze verhuren en een bepaalde service willen bieden, vragen we je om de aangegeven tijden te respecteren. Wil je toch eerder op de dag arriveren dan zijn er in de buurt voldoende mogelijkheden om alvast een wandeling te maken of ergens een kop koffie te drinken.
Genoemde prijzen zijn inclusief gebruik van bed-, bad- en keukenlinnen, gas, water, stroom, internet, haardhout en aanmaakblokjes in het stookseizoen (oktober-april) en toeristenbelasting. Daarnaast vind je in het huisje een (start)voorraad koffie, thee, suiker, koffiefilters, olijfolie, peper, zout, waxinelichtjes, vuilniszakken, afwasmiddel, handzeep, toiletpapier, keukenrol en doucheproducten (op=op). Verder mag je gratis gebruik maken van fietsen en een elektrische bbq.
De huisjes liggen in recreatiegebied de Borkeld, op 3 km afstand van het dorp Holten. In dit gebied staan meerdere recreatiewoningen die door particulieren worden gebruikt. Sommige huisjes worden verhuurd. Het is GEEN vakantiepark met een receptie, slagboom of iets dergelijks. Huisje Nordic en huisje Als Toen liggen bij elkaar om de hoek, een wandelingetje van ca. 2 minuten. De percelen zijn zeer ruim (> 1000 m2) en grenzen net niet aan elkaar.
Beide huisjes zijn voorzien van een snelle glasvezelverbinding.
Nee, wij verhuren alleen per (mid)week of weekend. Eerder uitchecken mag uiteraard.
De huisjes die we verhuren zijn privébezit waar we zelf regelmatig van genieten en die we zelf onderhouden. In de afgelopen jaren hebben wij een vaste gastenkring opgebouwd. Hierdoor zijn de huisjes vaak al ver vooruit geboekt en kan het zo zijn dat je niet op korte termijn terecht kan. Wij houden de beschikbaarheidskalender zelf bij, deze is dus actueel.
Wij krijgen veel vragen over annuleringen, mogelijke beschikbaarheid, uitzonderingen op genoemde periodes, etc. Het is voor ons helaas niet mogelijk om een extra administratie bij te houden voor mensen die in een periode willen komen die al bezet is. Je kan ons het beste volgen op social media en de website in de gaten houden.
Wij werken niet met opties en wachtlijsten. Als je een boeking doet heb je een week de tijd om een aanbetaling te doen, daarna vervalt je reservering. Annuleringen plaatsen we meestal op onze social media. Je kan ook de beschikbaarheidskalender op de website in de gaten houden.
Je krijgt een reactie op je aanvraag via het e-mailadres dat je bij het boeken hebt ingevuld. Het kan zijn dat dit adres fout is of dat de bevestiging tussen je ongewenste e-mail is terechtgekomen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met ons.
Nee, wij versturen geen ontvangstbevestiging van elke betaling. Als je betaling niet tijdig binnen is dan ontvang je van ons een betaalherinnering.
Onze algemene voorwaarden vind je via een linkje op de pagina 'contact en route'. Je kunt niet boeken zonder akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.
Als gast ben je aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade. Je dient dit direct te melden zodat we in overleg kunnen kijken hoe we hier mee om gaan. Onherstelbare schade dien je zelf te vergoeden. Als er iets kleins kapot gaat zoals een glas dan horen we dit graag meteen, zodat we iets ter vervanging mee kunnen nemen op de wisseldag.
Huisje Nordic is geschikt voor maximaal drie personen met een minimum leeftijd van 12 jaar. Huisje Als Toen is geschikt voor maximaal vier personen met een minimum leeftijd van 12 jaar.
Het is toegestaan om visite te ontvangen, mits ze voldoen aan onze algemene voorwaarden (minimum leeftijd van 12 jaar). Als je logeés of bezoekers wil ontvangen dien je dit vooraf te melden.
De minimale leeftijd van 12 jaar geldt voor alle gasten. Baby's zijn niet toegestaan.
Honden (maximaal twee) zijn toegestaan in huisje Nordic, de tuin is omheind met gaas. Je dient dit vooraf bij het boeken aan te geven. Voor het verblijf van (een) hond(en) vragen we een toeslag i.v.m. extra schoonmaak. In huisje Als Toen zijn geen huisdieren toegestaan.
Als je je hond los wil laten lopen raden wij het 'Kattenbos'/Teesselinksveld ten zuiden van Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug aan. In het overige gebied zijn honden aangelijnd welkom.
Beide huisjes zijn voorzien van een zeer ruime tuin met eigen inrit. Er is bij beide huisjes voldoende ruimte om twee auto's te parkeren.
Holten heeft een NS treinstation. Vanuit daar rijdt er een bus richting de Borkeld. Vanaf de bushalte is het nog enkele minuten lopen naar de Vianenweg. Je kan een fiets huren nabij het station (Jan Stam fietsverhuur).
De Holterberg in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt op 4 km afstand. Natuurgebied de Borkeld ligt op 2 km afstand.
Nee, om ons steentje bij te dragen aan het klimaat en een schone lucht hanteren wij een stookseizoen van oktober tot april, waarin gebruik kan worden gemaakt van de haard of houtkachel. Mocht je in die periode komen dan staat er een gevulde houtmand voor je klaar en een startvoorraad aanmaakblokjes en -houtjes. In de tuin is een houthok waar je eventueel extra hout kan pakken. Hierbij gaan wij uit van redelijk gebruik, met respect voor het milieu.
Nee, open vuur is verboden in recreatiegebied de Borkeld vanwege het risico op bosbrand. In beide huisjes staat een elektrische bbq waar je gebruik van kan maken.
Vuurwerk is niet toegestaan in recreatiegebied de Borkeld.
Recreatiewoningen kunnen, net als reguliere woningen, aangekocht worden via Funda of een makelaar. Dit is hoe wij het zelf hebben gedaan, wij hebben hierin geen bijzonder advies. We merken wel dat het gezien de huidige woningmarkt en door corona lastiger is geworden om aan een huisje te komen.
Hiervoor kan je ons het beste een e-mail sturen. Als er beschikbaarheid is dan kijken we in overleg wat mogelijk is. Vergoedingen hangen af van de aard en duur van de opdracht, dit bekijken we per aanvraag.