FAQ

Veel gestelde vragen

Inchecken kan vanaf 15:00 u. Uitchecken kan tot 10:00 u (het terrein dient dan ook echt verlaten te zijn in verband met benodigde parkeerruimte).
Omdat wij op kleinschalige, persoonlijke wijze verhuren en optimale service willen bieden, vragen we je om de aangegeven tijden te respecteren. Wij hebben tijd nodig voor de schoonmaak en om noodzakelijk onderhoud in en om het huisje uit te voeren. Een late check-out is soms mogelijk, vraag ons dan vooraf naar de mogelijkheden. Wij rekenen hiervoor een toeslag.
Genoemde prijzen zijn inclusief bed-, bad- en keukenlinnen voor het aantal opgegeven personen, gas, water, elektra, internet en toeristenbelasting. Daarnaast vind je in het huisje een (start)voorraad koffie, thee, suiker, koffiefilters, olijfolie, peper, zout, waxinelichtjes, vuilniszakken, afwasmiddel, zeep, toiletpapier, keukenrol en doucheproducten (op=op). Verder mag je gebruik maken van een elektrische bbq en krijg je haardhout en aanmaakblokjes in het stookseizoen (oktober-april).
De huisjes liggen in recreatiegebied de Borkeld, op 3 km afstand van het dorp Holten. In dit gebied staan meerdere recreatiewoningen die door particulieren worden gebruikt. Sommige huisjes worden verhuurd. Het is geen vakantiepark met een receptie, slagboom of iets dergelijks. Huisje Nordic en huisje Als Toen liggen bij elkaar om de hoek, een wandelingetje van ca. 3 minuten. De percelen zijn zeer ruim (> 1000 m2) en grenzen net niet aan elkaar waardoor je alle privacy hebt.
Beide huisjes zijn voorzien van een snelle glasvezelverbinding.
Nee, wij verhuren alleen per week, midweek en weekend. Eerder uitchecken mag uiteraard. Bij een lastminute boeking maken we soms een uitzondering, maar dan is het minimum 2 aaneengesloten nachten.
De huisjes die we verhuren zijn privébezit waar we zelf regelmatig van genieten en die we zelf onderhouden. In de afgelopen jaren hebben wij vele terugkerende gasten mogen ontvangen. Hierdoor zijn de huisjes soms al ver vooruit geboekt. Wij houden de beschikbaarheidskalender zelf bij, deze is dus altijd actueel.
Wij krijgen veel vragen over annuleringen, beschikbaarheid, uitzonderingen op genoemde periodes, etc. Het is voor ons helaas niet mogelijk om een dubbele administratie bij te houden. Je kan ons het beste volgen op social media en de website in de gaten houden voor lastminute mogelijkheden.
Wij werken niet met opties en wachtlijsten. Als je een boeking doet heb je een week de tijd om een aanbetaling te doen, daarna vervalt je reservering automatisch. Annuleringen plaatsen we op onze social media. Je kan ook de beschikbaarheidskalender op de website in de gaten houden.
Je krijgt een reactie op je aanvraag via het e-mailadres dat je bij het boeken hebt ingevuld. Het kan zijn dat dit adres fout is of dat de bevestiging tussen je ongewenste e-mail is terechtgekomen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met ons.
Nee, wij versturen geen ontvangstbevestiging van betalingen. Als je betaling niet tijdig binnen is dan ontvang je van ons een herinnering.
Je kan niet boeken zonder akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden. Deze vind je onderaan het boekingsformulier. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden.
Als gast ben je aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade. Je dient dit direct te melden zodat we in overleg kunnen kijken hoe we hier mee om gaan. Onherstelbare schade dien je zelf te vergoeden. Ook als er iets kleins kapot gaat (zoals een glas) horen we dit graag meteen, zodat we iets vervangends kunnen meenemen op de wisseldag.
Dat kan, maar het achterlaten of verliezen van persoonlijke eigendommen is wel op eigen risico. Daarom zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Voor de handelingskosten (correspondentie, verpakken, afgeven bij het postkantoor) rekenen wij daarnaast €10,-. Het afhalen van spullen is in overleg mogelijk.
Huisje Nordic is geschikt voor maximaal drie personen met een minimum leeftijd van 12 jaar. Huisje Als Toen is geschikt voor maximaal vier personen met een minimum leeftijd van 12 jaar.
Het is toegestaan om visite te ontvangen, mits ze voldoen aan onze algemene voorwaarden (minimum leeftijd van 12 jaar). Als je logeés of bezoekers wil ontvangen dien je dit vooraf te melden. N.B. Feestjes met meer dan 8p zijn niet toegestaan.
De minimale leeftijd van 12 jaar geldt voor alle gasten. Baby's zijn niet toegestaan.
Huisje Nordic heeft twee slaapkamers; één met een tweepersoons boxspring van 1.40m (tweepersoonsdekbed) en één met een twijfelaar (eenpersoonsdekbed). Huisje Als Toen heeft twee slaapkamers; allebei met een tweepersoons boxspring van 1.60m (tweepersoonsdekbed). Bij een boeking van twee personen wordt standaard bedlinnen voor één tweepersoonsbed verstrekt. Als je gebruik wil maken van beide slaapkamers dan kan op verzoek (vooraf) extra bedlinnen worden verstrekt.
Honden (maximaal 2) zijn toegestaan in huisje Nordic, de tuin is helemaal omheind met gaas. Je dient dit vooraf bij het boeken aan te geven. Voor het verblijf van (een) hond(en) vragen we een toeslag i.v.m. extra schoonmaak. In huisje Als Toen zijn geen huisdieren toegestaan.
Als je je hond los wil laten lopen raden wij het 'Kattenbos'/Teesselinksveld ten zuiden van Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug aan. In het overige gebied zijn honden aangelijnd welkom.
Beide huisjes hebben een zeer ruime tuin met eigen inrit. Er is bij beide huisjes voldoende ruimte om twee auto's te parkeren. Ook is er een schuur voor fietsen.
Holten heeft een NS treinstation. Vanuit daar rijdt er een bus richting de Borkeld. Vanaf de bushalte is het nog ca. 10-15 minuten lopen naar de Vianenweg. Je kan ook fietsen huren vlakbij het station (Jan Stam fietsverhuur).
Natuurgebied de Borkeld ligt op 2 km afstand. De Holterberg in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt op 4 km afstand.
Fietsen zijn te huur bij Jan Stam Fietsverhuur in Holten. Indien jullie gebruik maken van de haal- en brengservice dan dienen jullie zelf aanwezig te zijn bij het huisje voor ontvangst en ophalen van de fietsen. Hou hierbij a.u.b. rekening met de in- en uitchecktijden.
Nee. Om een steentje bij te dragen aan het klimaat en een schone lucht hanteren wij een stookseizoen van oktober tot april, waarin gebruik mag worden gemaakt van de haard of houtkachel. Als je in die periode komt dan staat er een gevulde houtmand klaar met een startvoorraad aanmaakblokjes en -houtjes.
Nee. Open vuur is verboden in recreatiegebied de Borkeld vanwege het risico op bosbrand. Er is een elektrische bbq waar je gebruik van kan maken.
Vuurwerk is niet toegestaan in recreatiegebied de Borkeld.
Het afsteken van vuurwerk is verboden in het recreatiegebied. Onze ervaring is dat het rustig is tijdens Oud & Nieuw. Wel wordt er in de nabije omgeving carbid geschoten, wat in de verte knallen veroorzaakt (voornamelijk overdag). Volledige stilte kunnen wij niet garanderen.
Hiervoor kan je ons het beste een e-mail sturen. Als er beschikbaarheid is dan kijken we in overleg wat mogelijk is. Vergoedingen hangen af van de aard en duur van de opdracht, dit bekijken we per aanvraag. Aanvragen zonder budget nemen wij helaas niet aan.