FAQ

Veel gestelde vragen

Inchecken kan vanaf 15:00 u.
Uitchecken kan tot 10:00 u.
Dit is helaas niet mogelijk vanwege de schoonmaak, vertrek/ontvangst van gasten en noodzakelijk onderhoud. Omdat wij op kleinschalige, persoonlijke wijze verhuren en optimale service willen bieden, vragen we je om de aangegeven tijden te respecteren. Wil je toch eerder op de dag arriveren dan zijn er in de buurt voldoende mogelijkheden om alvast een wandeling te maken of een kop koffie te drinken.
Genoemde prijzen zijn inclusief gebruik van bed-, bad- en keukenlinnen, gas, water, stroom, internet, haardhout en aanmaakblokjes in het stookseizoen (oktober-april) en toeristenbelasting. Daarnaast vind je in het huisje een (start)voorraad koffie, thee, suiker, koffiefilters, olijfolie, peper, zout, waxinelichtjes, vuilniszakken, afwasmiddel, handzeep, toiletpapier, keukenrol en doucheproducten (op=op). Verder mag je gebruik maken van een elektrische bbq.
De huisjes liggen in recreatiegebied de Borkeld, op 3 km afstand van het dorp Holten. In dit gebied staan meerdere recreatiewoningen die door particulieren worden gebruikt. Sommige huisjes worden verhuurd. Het is geen vakantiepark met een receptie, slagboom of iets dergelijks. Huisje Nordic en huisje Als Toen liggen bij elkaar om de hoek, een wandelingetje van ca. 3 minuten. De percelen zijn zeer ruim (> 1000 m2) en grenzen net niet aan elkaar.
Beide huisjes zijn voorzien van een snelle glasvezelverbinding.
Nee, wij verhuren alleen per (mid)week of weekend. Eerder uitchecken mag uiteraard. Bij een lastminute maken we soms een uitzondering, maar dan is het minimum 2 aaneengesloten nachten.
De huisjes die we verhuren zijn privébezit waar we zelf regelmatig van genieten en die we zelf onderhouden. In de afgelopen jaren hebben wij een vaste gastenkring opgebouwd. Hierdoor zijn de huisjes soms al ver vooruit geboekt en kan je misschien niet op korte termijn terecht. Wij houden de beschikbaarheidskalender zelf bij, deze is dus altijd actueel.
Wij krijgen veel vragen over annuleringen, beschikbaarheid, uitzonderingen op genoemde periodes, etc. Het is voor ons helaas niet mogelijk om een dubbele administratie bij te houden met mensen die in een periode willen komen die al bezet is. Je kan ons het beste volgen op social media en de website in de gaten houden voor last minute mogelijkheden.
Wij werken niet met opties en wachtlijsten. Als je een boeking doet heb je een week de tijd om een aanbetaling te doen, daarna vervalt je reservering automatisch. Annuleringen plaatsen we op onze social media. Je kan ook de beschikbaarheidskalender op de website in de gaten houden.
Je krijgt een reactie op je aanvraag via het e-mailadres dat je bij het boeken hebt ingevuld. Het kan zijn dat dit adres fout is of dat de bevestiging tussen je ongewenste e-mail is terechtgekomen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met ons.
Nee, wij versturen geen ontvangstbevestiging van betalingen. Als je betaling niet tijdig binnen is dan ontvang je van ons een herinnering.
Je kunt niet boeken zonder akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden. Deze vind je onderaan het boekingsformulier. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden.
Als gast ben je aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade. Je dient dit direct te melden zodat we in overleg kunnen kijken hoe we hier mee om gaan. Onherstelbare schade dien je zelf te vergoeden. Ook als er iets kleins kapot gaat (zoals een glas) horen we dit graag meteen, zodat we iets ter vervanging kunnen meenemen op de wisseldag.
Dat kan, maar het achterlaten of verliezen van persoonlijke eigendommen is wel op eigen risico. Daarom zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Voor de handelingskosten (mailcorrespondentie, inpakken, afgeven bij het postkantoor) rekenen wij daarnaast €5,-. Het afhalen van spullen is in overleg mogelijk.
Huisje Nordic is geschikt voor maximaal drie personen met een minimum leeftijd van 12 jaar. Huisje Als Toen is geschikt voor maximaal vier personen met een minimum leeftijd van 12 jaar.
Het is toegestaan om visite te ontvangen, mits ze voldoen aan onze algemene voorwaarden (minimum leeftijd van 12 jaar). Als je logeés of bezoekers wil ontvangen dien je dit vooraf te melden. N.B. Feestjes met meer dan 8p zijn niet toegestaan.
De minimale leeftijd van 12 jaar geldt voor alle gasten. Baby's zijn niet toegestaan.
Honden (maximaal 2) zijn toegestaan in huisje Nordic, de tuin is helemaal omheind met gaas. Je dient dit vooraf bij het boeken aan te geven. Voor het verblijf van (een) hond(en) vragen we een toeslag i.v.m. extra schoonmaak. In huisje Als Toen zijn geen huisdieren toegestaan.
Als je je hond los wil laten lopen raden wij het 'Kattenbos'/Teesselinksveld ten zuiden van Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug aan. In het overige gebied zijn honden aangelijnd welkom.
Beide huisjes zijn voorzien van een zeer ruime tuin met eigen inrit. Er is bij beide huisjes voldoende ruimte om twee auto's te parkeren.
Holten heeft een NS treinstation. Vanuit daar rijdt er een bus richting de Borkeld. Vanaf de bushalte is het nog enkele minuten lopen naar de Vianenweg. Je kan een fiets huren vlak bij het station (Jan Stam fietsverhuur).
De Holterberg in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt op 4 km afstand. Natuurgebied de Borkeld ligt op 2 km afstand.
Fietsen zijn te huur bij Jan Stam Fietsverhuur in Holten. Indien jullie gebruik maken van de haal- en brengservice, dan dienen jullie zelf aanwezig te zijn voor ontvangst en ophalen.
Nee, om ons steentje bij te dragen aan het klimaat en een schone lucht hanteren wij een stookseizoen van oktober tot april, waarin gebruik mag worden gemaakt van de haard of houtkachel. Mocht je in die periode komen dan staat er een gevulde houtmand voor je klaar met een startvoorraad aanmaakblokjes en -houtjes. In de tuin is een houthok waar je eventueel extra hout kan pakken. Hierbij gaan wij uit van redelijk gebruik, met respect voor het milieu.
Nee, open vuur is verboden in recreatiegebied de Borkeld vanwege het risico op bosbrand. In beide huisjes staat een elektrische bbq waar je gebruik van kan maken.
Vuurwerk is niet toegestaan in recreatiegebied de Borkeld.
Recreatiewoningen kunnen, net als reguliere woningen, aangekocht worden via Funda of een makelaar. Dit is hoe wij het zelf hebben gedaan, wij hebben hierin geen bijzonder advies. We merken wel dat het in de huidige woningmarkt lastiger is om aan een huisje te komen.
Hiervoor kan je ons het beste een e-mail sturen. Als er beschikbaarheid is dan kijken we in overleg wat mogelijk is. Vergoedingen hangen af van de aard en duur van de opdracht, dit bekijken we per aanvraag.